Χριστουγεννιάτικο κέικ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 80 γρ. κεράσι γλυκό του κουταλιού (χωρίς σιρόπι), ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. περγαμόντο γλυκό του κουταλιού (χωρίς σιρόπι), ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 70 γρ. red berries αποξηραμένα
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια
  • 40 γρ. καρύδια
  • 40 γρ. αμύγδαλα
  • Λίγη ζάχαρη άχνη προεραιτικά
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνετε το γάλα, τον χυμό και το κονιάκ και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια, με σπάτουλα ή κουτάλι, ανακατεύετε σιγά σιγά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το ξύσμα, τη βανίλια, τους ξηρούς καρπούς (σπασμένους), τα φρούτα και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Ψήνετε στους 180 οC, για περίπου 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους