Τούρτα μούρο

Βράζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και διαλύετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση Μούρο ΓΙΩΤΗΣ.
Φτιάχνετε το σιρόπι για το παντεσπάνι. Στον πάτο μιας ειδικής φόρμας για τούρτες, με σούστα Νο 26-28, τοποθετείτε το παντεσπάνι ή τα σαβαγιάρ και σιροπιάζετε.
Τοποθετείτε την κρέμα-ζελέ πάνω από το παντεσπάνι και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο να πήξει. Αφού πήξει απλώνετε στην επιφάνεια τα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα. Παρασκευάζετε το δεύτερο φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση Μούρο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού κρυώσει τον ρίχνετε πάνω από τα φρούτα.
Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά το στρώμα του ζελέ και σερβίρετε.

  • 2 φάκελοι Φρουί ζελέ με γεύση Μούρο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 1 παντεσπάνι βανίλια ή 150 γρ. σαβαγιάρ
  • φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας (εκτός από ακτινίδιο και φρέσκο ανανά)

Για το σιρόπι:

  • βράζετε 100 ml νερό και 100 γρ. ζάχαρη. Προσθέτετε αν θέλετε και λίγο ποτό της αρεσκείας σας
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους