Lemon Pie

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το προσθέτετε στο αλεύρι. Τρίβετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το ραντίζετε με το νερό ή τη σόδα. Ζυμώνετε ελαφρά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα. Την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και βάζετε το φύλλο σε λαδωμένη ταρτιέρα. Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Στο διάστημα αυτό, βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μίγμα. Χτυπάτε για λίγο τους κρόκους και τους προσθέτετε στη κρέμα μαζί με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε για λίγο και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά, και προσέχοντας να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζετε μέσα στην τάρτα. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας προς το τέλος το ξύδι και τη ζάχαρη.

Μ' ένα κουτάλι βάζετε τη μαρέγκα πάνω στην κρέμα και βάζετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

Θα πρέπει η πιατέλα που θα βάλετε την τάρτα είναι πυρίμαχη.

Για την τάρτα:

  • 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ.γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2-3 κουτ.γλυκού ζάχαρη
  • 125 γρ.φρέσκο βούτυρο
  • 4 κουτ.σούπας παγωμένο νερό ή παγωμένη σόδα


Για την κρέμα:

  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 7 γεμάτες κουτ.σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο αλάτι
  • 1½ κούπες νερό
  • 3 κρόκοι χτυπημένοι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα χυμός λεμονιού


Για την επικάλυψη:

  • 3 ασπράδια
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους