Τούρτα ανανά

Σε 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) Γάλα, αναμιγνύετε και χτυπάτε το 'Aνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Βράζετε την κρέμα ώσπου να πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αν θέλετε τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Στραγγίζετε τον ανανά (χωρίς να πετάξετε το σιρόπι) και κρατάτε 4 φέτες για το γαρνίρισμα. Κόβετε τις υπόλοιπες σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στην κρέμα.
Σε μια φόρμα σε σούστα Νο 22 τοποθετείτε μία στρώση σαβαγιάρ αφού τα ραντίσετε με λίγο σιρόπι ανανά.
Απλώνετε τη μισή κρέμα, τοποθετείτε πάλι μία στρώση ραντισμένα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε με ραντισμένα σαβαγιάρ. Αφήνετε τη φόρμα σκεπασμένη στο ψυγείο μερικές ώρες.
Ετοιμάζετε 1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Αφαιρείτε προσεκτικά τη φόρμα. Γαρνίρετε την τούρτα με το garni, τον υπόλοιπο ανανά και αν θέλετε τα κερασάκια μαρασκίνο.

  • 8 κοφτές κουτ. σούπας (ή 1/2 φάκελο) 'Aνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαργαρίνη (προαιρετικά)
  • 500 γρ. ανανά κονσέρβα
  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φάκελος Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα με το Garni
  • κερασάκια μαρασκίνο (προαιρετικά)
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους