Τούρτα με μπανάνες

Παρασκευάζετε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, χρησιμοποιώντας 1 λίτρο γάλα και 12 κοφτές κουταλιές σούπας (2 φάκελοι) 'Aνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και 150 γραμμάρια ζάχαρη. Όταν βράσει η κρέμα προσθέτετε τη μαργαρίνη και τα φουντούκια σπασμένα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Βράζετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε και το grand marnier.
Σε μια πιατέλα τοποθετείτε 8-10 σαβαγιάρ βουτηγμένα στιγμιαία στο σιρόπι. Απλώνετε τα 3/4 της κρύας κρέμας υπό μορφή «λόφου» και τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ επίσης ελαφρώς μαλακωμένα στο σιρόπι. Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα με τη μορφή «λόφου».
Τοποθετείτε περιφερειακά τις μπανάνες κομμένες στη μέση και χωρισμένες στα δύο.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε σε χαμηλή φωτιά 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας και την απλώνετε με τη βοήθεια πινέλου, πάνω από τις φρεσκοκομμένες μπανάνες για να μη μαυρίσουν. Αφήνετε λίγες ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε.

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 φάκελοι 'Aνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. φουντούκια σπασμένα
  • 10-15 σαβαγιάρ
  • λίγη μαρμελάδα
  • 6 μεγάλες μπανάνες

Για το σιρόπι:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 2-3 κουτ. σούπας grand marnier
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους