Τούρτα λευκή

Σε 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα, αναμιγνύετε και χτυπάτε το Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Βράζετε την κρέμα ώσπου να πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αν θέλετε μαργαρίνη. Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε τα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτετε στην κρέμα.
Φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε για 1 λεπτό τη ζάχαρη με το νερό.
Σε μια φόρμα με σούστα Νο 22, τοποθετείτε μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ αφού τα ραντίσετε με λίγο σιρόπι. Απλώνετε τη μισή κρέμα, τοποθετείτε πάλι μια στρώση ραντισμένα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε με ραντισμένα σαβαγιάρ. Αφήνετε τη φόρμα σκεπασμένη στο ψυγείο μερικές ώρες.
Ετοιμάζετε 1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Αφαιρείτε προσεκτικά τη φόρμα, γαρνίρετε την τούρτα με το garni, τα αμύγδαλα και τα κερασάκια.

  • 6 κοφτές κουτ.σούπας (ή 1 φάκελο ) Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαργαρίνη (προαιρετικά)
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 250 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα για το Garni
  • Κερασάκια μαρασκίνο (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

  • 100 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους