Κέικ με Γλάσο

Υλικά
Για το κέικ 
1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ  
400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 
5 αυγά 
300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
1 βανίλια 
40 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
 
Για το γλάσο 
200 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Pastry Milky 
90 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτετε 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 περίπου λεπτά.
Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε ελαφρά με μία μαρίζ.
Βουτυρώνετε καλά μια αντικολλητική φόρμα για κέικ διαμέτρου 24-26 εκατοστών.
Ρίχνετε το μισό μίγμα στη φόρμα.
Στο άλλο μισό, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύετε καλά με μία μαρίζ και το ρίχνετε και αυτό στη φόρμα.
Ανακατεύετε πολύ ελαφρά με ένα μαχαίρι και ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε.

Για το γλάσο
Λιώνετε τη ΓΙΩΤΗΣ Pastry Milky σε μπεν μαρί.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε σιγά σιγά στη λιωμένη ΓΙΩΤΗΣ Pastry Milky, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies