Πιροσκί

Διαλύετε τα 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε μισή κούπα χλιαρό νερό και ρίχνετε το διάλυμα στο Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει μια μαλακή και λεία ζύμη.
Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μερικές κουταλιές νερό.
Αφήνετε να σιγοψηθεί επί μισή ώρα μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Τον αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο, τα βραστά αυγά, τη φρυγανιά, το κροκάδι, αφού το χτυπήσετε με το γάλα και τη φέτα. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.
Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγετε ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα, σε λεπτό φύλλο (πάχος 0,3 εκατοστά). Κόβετε το φύλλο σε δίσκους με κούπα διαμέτρου 8 εκατοστών ή με ένα ποτήρι κρασιού.
Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά γεμάτη από το μίγμα του κιμά. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό προσέχοντας να κλεισθεί το μίγμα μέσα.

Για τη ζύμη:

  • 4 κούπες Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 ½ κούπες γάλα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • ½ κούπα χλιαρό νερό


Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός και άνηθος
  • 2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
  • μια μικρή φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. γάλα
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους