Ελιόψωμο

Σε µια λεκάνη βάζετε το Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη Μαγιά Στιγµής ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο και τον χυµό πορτοκαλιού και ζυµώνετε µέχρι να γίνει µια οµοιογενής ζύµη. Αφήνετε τη ζύµη να «ξεκουραστεί», σκεπασµένη µε ένα καθαρό πανί, για περίπου15 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγετε τη ζύµη σε χοντρό φύλλο (πάχος 1,5 εκατοστά περίπου). Πασπαλίζετε την επιφάνεια µε αλεύρι όταν χρειάζεται για να µην κολλάει η ζύµη.
Στο κέντρο της ζύµης και σε µορφή λωρίδας, τοποθετείτε τις ελιές, τις οποίες έχετε ψιλοκόψει. Διπλώνετε τη ζύµη και σχηµατίζετε µια µπάλα.
Αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

  • 5 κούπες Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα χυµό πορτοκάλι
  • 3 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Μαγιά Στιγµής ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. ελιές µαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους