Ψωμί

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου 35°C). Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Στο μπολ του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη (περίπου για 10 λεπτά). Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 20 λεπτά. Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα της αρεσκείας σας και την τοποθετείτε σε αλευρωμένο ταψί. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.

  • 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γραμ. (2 ½ φακελάκια) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γραμ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 20 γραμ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 20 γραμ. (3 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους