Τάρτα μήλου

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει και μετά την ανοίγετε και την απλώνετε σε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 22-24 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει ξανά η ζύμη, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και μετά την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα, διαλύετε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και το βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό, το βούτυρο και το κονιάκ και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την απλώνετε πάνω από τη βάση της τάρτας και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Απλώνετε τα μήλα σε φέτες, πασπαλίζετε με καννέλα και ψήνετε για άλλη μισή ώρα.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και απλώνετε από πάνω τη μαρμελάδα.

  • 225 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 180 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
  • 2 αυγά
  • Λίγη βανίλια
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 43 γρ. (1 φακελάκι)  Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 350 γρ. (4-5 τεμάχια) μήλα σε φέτες
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες
  • Λίγη κανέλα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους