Cafe de Olla (Παραδοσιακός Καφές Μεξικού)

Τοποθετείτε, σε μια μικρή κατσαρόλα, όλα τα υλικά και τα αφήνετε μέχρι την πρώτη βράση.
Χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά (είναι σημαντικό να μη βράσει ο καφές ώστε να διατηρήσει τα αιθέρια έλαιά του) και σιγοψήνετε για 15-20 λεπτά.
 
Για πιο γρήγορη παρασκευή, ψήνετε τον καφέ μέχρι να λιώσουν οι κύβοι ζάχαρης και τον σουρώνετε σε 4 κούπες.
 
Tip: Όση περισσότερη ώρα αφήσετε τον καφέ να ψηθεί, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί και η γεύση του.

Για 4 φλιτζάνια καφέ:

  • 6 κουτ. σούπας δυνατού φρεσκοαλεσμένου καφέ
  • 4-5 κύβοι Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro (ή 3-4 κουτ. γλυκού Aκατέργαστης Ζάχαρης για Καφέ Fytro)
  • 3 ξυλαράκια κανvέλας
  • 3 γαρύφαλλα
  • 4 φλιτζ. νερό
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους