Τάρτα λεμονιού

Βάζετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε με το φτερό, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Την καλύπτετε με σελοφάν και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Απλώνετε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα ή σε μικρά ατομικά φορμάκια, ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μπολ του μίξερ βάζετε το χυμό λεμονιού και το νερό, προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε για 5 λεπτά. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Ετοιμάζετε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το απλώνετε πάνω από την κρέμα.
Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού.

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κρόκος αυγού
  • Λίγη βανίλια
  • 4-5 σταγόνες χυμός λεμονιού


Για την κρέμα:

  • 1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός λεμονιού
  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 1/2 φακελάκι Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Ξύσμα λεμονιού
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους