Μηλόπιτα με νιφάδες βρώμης

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τις Νιφάδες Βρώμης FYTRO, τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύετε με το χέρι.
Βουτυρώνετε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου  26-28 εκ. και απλώνετε τα μήλα.
Αδειάζετε από πάνω τη ζύμη και διακοσμείτε με τα γαρύφαλλα.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς την.
Ετοιμάζετε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και γαρνίρετε τη μηλόπιτα.

  • 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης FYTRO
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 κιλό (7-8 τεμάχια) μήλα σε φέτες
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα σε κομματάκια
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φακελάκι Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 10 γαρύφαλλα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους