Τυρόπιτα με χαλούμι και λουκάνικο

Διαλύετε το ζωμό σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό. Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη, εύπλαστη και αφράτη. Αν χρειάζετε προσθέτετε λίγο νερό ακόμα, την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Χωρίζετε τη ζύμη στα 2 και ανοίγετε 2 στρογγυλά μεγάλα φύλλα. Απλώνετε το ένα φύλλο σε ένα  βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 35 εκατοστά καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο, αλείφετε με λίγο λάδι, πασπαλίζετε την επιφάνεια με σουσάμι (προαιρετικά) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 45 λεπτά περίπου.

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο  
  • 1 κύβο λαχανικών  

Για τη γέμιση:

  • 4 αυγά 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 500 γρ. (2 πακετάκια) χαλούμι τριμμένο
  • 300 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης τριμμένα 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • Πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους