Τιραμισού

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι να αφρατέψουν.

Τα βάζετε στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το κρασί, το μασκαρπόνε και ανακατεύετε. 

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρέμα και την προσθέτετε λίγη λίγη στο μίγμα.

Βουτάτε τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο πυρέξ με διάσταση 18x30 εκατοστά. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και πασπαλίζετε με το Κακάο.

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 100  γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 300 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρασί Μαρσάλα
  • 30 ml (3 κουτ. σούπας) καφέ εσπρέσο
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους