Κρουασάν με γέμιση κιμά

Διαλύετε τη Μαγιά στο νερό. Βάζετε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Την ανοίγετε σε ένα χοντρό φύλλο, απλώνετε τη μαλακιά μαργαρίνη και διπλώνετε στα τρία. Την αφήνετε για 1 - 2 ώρες να ξεκουραστεί, την ανοίγετε πάλι σε φύλλο και τη διπλώνετε στα 3. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε 1 - 2 ώρες  για άλλες 6 φορές. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί, σκεπάζετε με νερό και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. Προσθέτετε τη γραβιέρα, ανακατεύετε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Ανοίγετε σε λεπτό φύλλο, κόβετε σε λωρίδες, σε τετράγωνα και μετά σε τρίγωνα. Βάζετε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας  γέμιση και διπλώνετε. Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου.   

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. μαργαρίνη μαλακιά
  • 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 40 γρ. Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) αλάτι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο Ολλανδίας
  • 2 αυγά
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 200 γρ. (περίπου 2 τεμάχια ) κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους