Πίτσα μαργαρίτα

Υλικά

Υλικά για 2 πίτσες στρογγυλές 

  • 1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας 
  • 20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο
  • 1 κιλό τομάτες, φρέσκες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 10 φύλλα βασιλικό, φρέσκο 
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 500 γρ. τυρί μοτσαρέλα κίτρινο, τριμμένο
  • Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη σάλτα ντομάτας:
Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες: Αφού πλύνετε τις ντομάτες, σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει για να ζεματίσετε τις ντομάτες και να βγάλετε την φλούδα τους. Αφού βράσει το νερό ρίχνετε τις ντομάτες μέσα για λιγότερο από μισό  λεπτό. Ακριβώς δίπλα έχετε ένα λεκανάκι με κρύο νερό, με παγάκια, για να τις παγώσετε κατευθείαν. Βγάζετε τις ντομάτες και τις παγώνετε και εν συνεχεία βγάζετε την φλούδα και το κοτσάνι.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες, όλα ψιλοκομμένα, ώστε να σοταρίστουν καλά όλα μαζί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε μέσα 5 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
Προετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη και την απλώνετε σε 2 ταψάκια. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι απλώνετε την σάλτσα ντομάτας ώστε να πάει παντού και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα έτσι ώστε να φτιάξετε μια ωραία χρυσαφένια κρούστα στην πίτσα σας.
Διακοσμήστε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα την ψημένη πίτσα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους