Φράουλες μαρμελάδα

Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες. Τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Ξαφρίζετε και προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό των λεμονιών. Αφήνετε τη μαρμελάδα να βράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια την αφήνετε να μείνει 12- 24 ώρες για να βγάλει όλα τα υγρά. Την άλλη μέρα την ξαναβράζετε μέχρι να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Όπως είναι ζεστή θα τη βάλετε σε αποστειρωμένα βάζα και θα τα κλείνετε αμέσως.

  • 2 κιλά φράουλες
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • χυμός 2 λεμονιών
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους